Previous
Next

Welkom bij de cockpit

Restaurant De Cockpit ligt op de route van diverse prachtige fietsroutes. Hier kun je genieten van welverdiend verfrissend drankje of een heerlijke lunch tussendoor. Ook kun je de dag eindigen met een verrukkelijk diner!

Restaurant De Cockpit is goed te bereiken en ook nog eens erg toegankelijk voor iedereen. Het Restaurant beschikt over een invalidetoilet, een baby-verschoonruimte en ruime parkeergelegenheid. Voor de kinderen hebben we speciale menu’s en zelfs uw hond mag zich verheugen op het uitje en natuurlijk op een verfrissend bakje water.

Op aanvraag houden wij rekening met speciale eetwensen en allergieën, zoals glutenvrije, vegetarische, lactosevrije en suikervrije maaltijden. Vermeld dit graag bij de reservering, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Geschiedenis

Al sinds 1969 is het pand van Restaurant De Cockpit in het bezit van de familie Luijkx. Toen in 1971 Jack en Anneke Luijkx, met behulp van Opa Luijkx, het restaurant openden, lag het vlakbij de Oude Bredaseweg waar nu de A58 loopt. Even verderop op het kruispunt stond een pleisterplaats genaamd de Maple Farm. Ook dit restaurant was jarenlang eigendom van de familie Luijkx. Uit nostalgie hebben we enkele gerechten op deze kaart vernoemd naar de Maple Farm.

In de jaren ‘70 had restaurant De Cockpit 120 zitplekken binnen en 200 zitplekken buiten. Door de aanhoudende drukte is in 1988 besloten om binnen van 120 naar 190 zitplekken uit te breiden en het terras te beperken tot 80 zitplekken. Ondertussen zijn er bij De Cockpit al meerdere verbouwingen geweest. Dit allemaal om de gast zich zo welkom, tevreden en ontspannen mogelijk te laten voelen.

In de  50 jaar dat De Cockpit bestaat, probeert de Cockpit Crew de gast iedere keer weer te verrassen met fascinerende gerechten en verfrissende dranken. Om eigentijds te blijven heeft Restaurant De Cockpit in 2018 een metamorfose ondergegaan en is het restaurant compleet op de schop gegooid. Hiermee is alles in een nieuw jasje gestoken en verduurzaamd.