Previous
Next

de cockpit

Café-Restaurant De Cockpit ligt op de route van diverse prachtige fietsroutes. Hier kunt u genieten van welverdiend verfrissend drankje of een heerlijke lunch tussendoor. Ook kunt u de dag eindigen met een verrukkelijk diner!

De Cockpit is goed te bereiken, maar ook nog eens erg toegankelijk. Het Café-Restaurant beschikt over een invalidetoilet, een baby-verschoonruimte en ruime parkeergelegenheid. Voor de kinderen hebben we speciale menu’s. Zelfs uw hond mag zich verheugen op het uitje en natuurlijk op een verfrissend bakje water.

Bij De Cockpit wordt er ook rekening gehouden met speciale eetwensen en allergieën. Er worden op aanvraag glutenvrije, vegetarische, lactosevrije en suikervrije maaltijden geserveerd. Dit graag bij de reservering vermelden.

Geschiedenis

Al sinds 1969 is het pand van Restaurant De Cockpit in het bezit van de familie Luijkx. Toen in 1971 Jack en Anneke Luijkx, met behulp van Opa Luijkx, het restaurant openden, lag het vlakbij de Oude Bredaseweg waar nu de A58 loopt. Even verderop op het kruispunt stond een pleisterplaats genaamd de Maple Farm. Ook dit restaurant was jarenlang eigendom van de familie Luijkx. Uit nostalgie hebben we enkele gerechten op deze kaart vernoemd naar de Maple Farm.

In de jaren ‘70 had restaurant De Cockpit 120 zitplekken binnen en 200 zitplekken buiten. Door de aanhoudende drukte is in 1988 besloten om binnen van 120 naar 190 zitplekken uit te breiden en het terras te beperken tot 80 zitplekken. Ondertussen zijn er bij De Cockpit al meerdere verbouwingen geweest. Dit allemaal om de gast zich zo welkom, tevreden en ontspannen mogelijk te laten voelen.

In de bijna 50 jaar dat De Cockpit bestaat, probeert de Cockpit Crew de gast iedere keer weer te verrassen met fascinerende gerechten en verfrissende dranken. Om eigentijds te kunnen blijven, heeft De Cockpit een metamorfose ondergegaan en uiteraard ook de menukaart vernieuwd. De favoriete traditionele gerechten zijn gebleven maar zijn in een duurzaam jasje gestoken. Het is ons streven om hiermee voedselverspilling tegen gaan.